U, de petitionaris
Foto dc hugo maris

Een transparant juridisch kader in de kunst- en vrijetijdssector nu!

1.447 ondertekeningen

België is een broeikas van verenigingen binnen cultuur en sport die als vzw functioneren. Zowel op het gebied van amateurkunsten en vrije tijd als in het professionele kunstenveld komen actoren terecht in een onduidelijk web van regelgeving in verband met BTW, sociale zekerheid en juridisch kader.

Petitie

Wij

Kunst- en sportliefhebbers, kunstenaars, verenigingen en federaties binnen cultuur en sport

 

constateren

Dat de noodgedwongen sluiting van het Leuvense Danscentrum Aike Raes vzw, geviseerd door de fiscus, doet stof opwaaien, zowel in de culturele, vrijetijds- als sportsector. Het complex kluwen van regels binnen de huidige BTW-wetgeving is niet werkbaar voor vzw’s met multi-palet activiteiten en hybride werkvormen (wel/niet artistiek). Binnen fiscaliteit voelen we met 21% BTW geen juiste parameter voor welzijn, cultuur of maatschappelijk doel.

 

en verzoeken

Heldere categorieën in een juridisch BTW-kader, dat niet langer multi-interpreteerbaar is, en bijkomende expertise/parameters binnen de fiscaliteit inzake artistieke activiteiten. Participatie kan financieel toegankelijk zijn met een eenduidige BTW-wetgeving van 6% of liefst met een vrijstelling cfr. de gesubsidieerde cultuursector. We vragen een correcte toepassing met vrijstelling voor het symbooldossier vzw Danscentrum Aike Raes.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
15-06-2024 
Petitionaris:
Jennifer Regidor, Lenneke Rasschaert 
Organisatie:
Lenneke Rasschaert en Jennifer Regidor, die erbij waren bij de oprichting van Danscentrum Aike Raes en beiden actief zijn in het Kunstsecundair onderwijs, de vrijetijdssector en gesubsidieerde kunstensector 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Problemen op de website

Omwille van een onverklaarbare reden is onze teller terug naar 1 gegaan toen we reeds over 1.300 ondertekeningen. Hopelijk geraakt dit snel opgelost.

+Lees meer...

Blijf ondertussen gerust delen, getuigen, tekenen!

29-02-2024