U, de petitionaris
76

Een werkbaar elektronisch voorschrift, geen digitale dictatuur

200 ondertekeningen

Het hals over kop forceren van het gebruik van het nieuwe elektronisch geneesmiddelenvoorschrift recip-e op 1 januari 2017 leidt tot onwerkbare toestanden in de dagelijks praktijk. Dergelijke digitale omwenteling wordt best omarmd door een geleidelijke competitie van technieken met significante voordelen (sneller, goedkoper beter evolutie), dan geforceerd met vrijheidsbeperking (traag, complex, duur, niets beter).

Petitie

Wij

apothekers , artsen en burgers die een efficiƫnte gezondheidszorg nodig hebben

 

constateren

Dat het 'in-forceren' van het nieuwe elektronisch voorschrift recip-e, nieuwe structurele beperkingen invoert: Typische Problemen 1) foutieve voorschriften die onuitvoerbaar zijn in de apotheek (vb verpakking uit de handel) 2) Ultrakorte vervaldatum van 90 dagen (artsen kunnen tot 1 jaar voorschrijven) 3) Administratieve sociale drempels met geneesmiddelen op attest. 4) digitale dictatuur beperkt vrijheid van voorschrijven en afleveren

 

en verzoeken

Daarom denken wij dat het systeem alleen beter kan 1) Een natuurlijke 'omarming' van een systeem naarmate het beter wordt. In plaats van een dictatoriale implementatie van een platform vol hiaten. 2) Een vervaldatum van voorschriften van 1 jaar, in plaats van drie maand. 3) En automatische herhaalrecepten voor geneesmiddelen hoofdstuk4 in plaats van deze administratieve asociale attesten. 4) Geen digitale voorschriften online uitvoeren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
30-03-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Paul Larmuseau 
Organisatie:
apothekers online - De Westvlaamse - APB  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen