You, the petitioner
76

Een werkbaar elektronisch voorschrift, geen digitale dictatuur

200 signatures

Het hals over kop forceren van het gebruik van het nieuwe elektronisch geneesmiddelenvoorschrift recip-e op 1 januari 2017 leidt tot onwerkbare toestanden in de dagelijks praktijk. Dergelijke digitale omwenteling wordt best omarmd door een geleidelijke competitie van technieken met significante voordelen (sneller, goedkoper beter evolutie), dan geforceerd met vrijheidsbeperking (traag, complex, duur, niets beter).

Petition

We

apothekers , artsen en burgers die een efficiƫnte gezondheidszorg nodig hebben

 

observe

Dat het 'in-forceren' van het nieuwe elektronisch voorschrift recip-e, nieuwe structurele beperkingen invoert: Typische Problemen 1) foutieve voorschriften die onuitvoerbaar zijn in de apotheek (vb verpakking uit de handel) 2) Ultrakorte vervaldatum van 90 dagen (artsen kunnen tot 1 jaar voorschrijven) 3) Administratieve sociale drempels met geneesmiddelen op attest. 4) digitale dictatuur beperkt vrijheid van voorschrijven en afleveren

 

and request

Daarom denken wij dat het systeem alleen beter kan 1) Een natuurlijke 'omarming' van een systeem naarmate het beter wordt. In plaats van een dictatoriale implementatie van een platform vol hiaten. 2) Een vervaldatum van voorschriften van 1 jaar, in plaats van drie maand. 3) En automatische herhaalrecepten voor geneesmiddelen hoofdstuk4 in plaats van deze administratieve asociale attesten. 4) Geen digitale voorschriften online uitvoeren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Regering 
Petition desk:
Closing date:
2017-03-30 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Paul Larmuseau 
Organisation:
apothekers online - De Westvlaamse - APB  
Website:

History

Signatures