Verkeer 2

Fietsveilige omgeving Sint Rita Kontich

"494 signatures"

Wij willen dat er dringend werk gemaakt wordt van een veilige en fietsvriendelijke schoolomgeving. Het kruispunt aan het Sint-Ritacollege (Expressweg) is een van de drukste verkeersaders van Kontich. Duizenden fietsers kruisen daarbij dagelijks een zeer drukke gewestweg zonder aangepaste oversteekplaats.

Pétition

Nous

ouders, leerlingen, leraren en directie van het Sint-Ritacollege en alle weggebruikers

 

Observation

dat alleen al het Sint-Ritacollega meer dan 1500 fietsende leerlingen en leerkrachten telt uit Kontich en omliggende gemeenten. Zij hebben recht op: - Een veilige schoolomgeving. - Voldoende oversteektijd om tijdig de overkant van het kruispunt te bereiken. - Zichtbare en duidelijke verkeerslichten, goed verlichte fietspaden zonder hindernissen. Of beter nog: op een fietstunnel of fietsbrug over het kruispunt - een veilige en efficiënte oplossing.

 

et requête

JA! Samen met het oudercomité, de leerlingen, de leerkrachten en de directie van het Sint-Ritacollege en alle weggebruikers vraag ik de gemeente Kontich, de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid en het Vlaamse Gewest om onmiddellijk de nodige stappen te ondernemen om een veilige en fietsvriendelijke omgeving te garanderen rond de school.

LET OP! Indien u de papieren versie van deze petitie al tekende is het niet de bedoeling ook online.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Vlaamse Gewest 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
02-05-2015 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
C. Bouwens p/a Pierstraat 3, 2550 Kontich 
'Organisation:'
Oudercomité Sint-Ritacollege Kontich 
'Site web:'

Histoire

Signatures