You, the petitioner
Verkeer 2

Fietsveilige omgeving Sint Rita Kontich

494 signatures

Wij willen dat er dringend werk gemaakt wordt van een veilige en fietsvriendelijke schoolomgeving. Het kruispunt aan het Sint-Ritacollege (Expressweg) is een van de drukste verkeersaders van Kontich. Duizenden fietsers kruisen daarbij dagelijks een zeer drukke gewestweg zonder aangepaste oversteekplaats.

Petition

We

ouders, leerlingen, leraren en directie van het Sint-Ritacollege en alle weggebruikers

 

observe

dat alleen al het Sint-Ritacollega meer dan 1500 fietsende leerlingen en leerkrachten telt uit Kontich en omliggende gemeenten. Zij hebben recht op: - Een veilige schoolomgeving. - Voldoende oversteektijd om tijdig de overkant van het kruispunt te bereiken. - Zichtbare en duidelijke verkeerslichten, goed verlichte fietspaden zonder hindernissen. Of beter nog: op een fietstunnel of fietsbrug over het kruispunt - een veilige en efficiënte oplossing.

 

and request

JA! Samen met het oudercomité, de leerlingen, de leerkrachten en de directie van het Sint-Ritacollege en alle weggebruikers vraag ik de gemeente Kontich, de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid en het Vlaamse Gewest om onmiddellijk de nodige stappen te ondernemen om een veilige en fietsvriendelijke omgeving te garanderen rond de school.

LET OP! Indien u de papieren versie van deze petitie al tekende is het niet de bedoeling ook online.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Vlaamse Gewest 
Petition desk:
Closing date:
2015-05-02 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
C. Bouwens p/a Pierstraat 3, 2550 Kontich 
Organisation:
Oudercomité Sint-Ritacollege Kontich 
Website:

History

Signatures