You, the petitioner
Rsz 1rsz reuzenpark flyer versie 2016 04

Geef zuurstof aan buurt Moorkensplein te Borgerhout

733 signatures

De buurt rond het Moorkensplein te Borgerhout is een van de dichtst bebouwde en dichtst bevolkte gebieden van Antwerpen. Borgerhoutenaren die tussen de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei wonen, hebben amper toegang tot groene en open ruimte. De Stad Antwerpen had de buurt meer groene ruimte beloofd, maar daar blijft amper iets van over. Met de buurt strijden we voor meer zuurstof, help ons!

Petition

We

Borgerhoutenaren en liefhebbers van gemeenschapstuin 'De Wasserette'

 

observe

Onlangs gaf het stadsbestuur de nieuwe plannen vrij voor de heraanleg van het Moorkensplein en het voortbestaan van de Wasserette, de gemeenschapstuin in de Mellaertsstraat. Wat blijkt:

• in 2017 zou De Wasserette worden opgedoekt. In de plaats komt een appartementsgebouw met daaronder een buurtparking met minstens 30 parkeerplaatsen

• in 2017 zou er ter compensatie van het verdwijnen van de Wasserette, een stukje groen komen dat even groot is, in de Langstraat ter hoogte van de huidige politieparking. Dat stuk groen is veel beperkter dan aanvankelijk beloofd omdat het stadsbestuur aan de politie heeft beloofd dat er ongeveer 50 plaatsen behouden blijven voor privé-voertuigen van de agenten.

• De signalen van onze klankbordgroep voor meer open en groene ruimte werden niet serieus genomen.

De buurt heeft 3 grote bezwaren tegen de huidige plannen van het stadsbestuur voor de herinrichting van de buurt rond het districtshuis van Borgerhout.

  1. Wij erkennen dat er woningnood is in Antwerpen maar het is geen oplossing om de buurt die nu al het dichtst bebouwd is in Antwerpen en die nu al kreunt onder het tekort aan open en groene ruimte nog verder dicht te bouwen.

  2. Ook wij ervaren dagelijks problemen om te parkeren maar begrijpen niet dat de alternatieven tot op heden nog niet voldoende werden onderzocht. Wij denken aan de leegstaande parking in de Bakkerstraat, dubbelgebruik van de parking van Bank Breda en aan de school Plantijntje.

  3. Wij begrijpen niet dat de wensen van enkele politieagenten om per se met de wagen naar het werk te komen en die dan ook nog eens vlak voor de deur te willen parkeren, primeert boven de nood aan open en groene ruimte van de buurt en onze kinderen. Wij verzetten ons uiteraard niet tegen de plaatsen die moeten behouden blijven voor dienstvoertuigen.

 

and request

Wat wil de buurt:

  1. Wij willen dat de Wasserette, de buurttuin in de Mellaertsstraat, behouden blijft.

  2. Wij willen dat de 50 parkeerplaatsen die nu behouden blijven voor privéwagens van de politie terug gegeven worden aan de buurt zodat het stukje grond dat vrijkomt in de Langstraat maximaal wordt ingezet als open en groene ruimte voor de buurt.

  3. Wij willen tijdig betrokken worden bij het uittekenen van de toekomstplannen.

Kortom, wat wij willen is zoveel mogelijk open en groene ruimte tussen de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Antwerpen 
Petition desk:
Closing date:
2016-05-30 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Annick Mannekens en Nabila Fadil 
Website:

History

Signatures