U, de petitionaris
Zonsondergang %283%29

GEEN BOMENKAP IN DE VERKAVELING SLANGENBOS, PULLE

1 ondertekeningen

Net nu klimaat en klimaatverandering actuele thema’s zijn, krijgen de bewoners van de Koolmeeslaan op 5 november een brief in de bus met de mededeling dat alle bomen in de straat gekapt gaan worden op 15 november omdat ze oud en versleten zijn en zullen vervangen worden door jonge boompjes.

Petitie

Wij

De bewoners van de verkaveling Slangenbos en sympathisanten

 

constateren

Dat de gemeente Zandhoven de huidige bomen (Rode esdoorn, Wilde pruimelaar e.a.) die werden geplant in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan in de jaren ’80 wil rooien en vervangen door Liquidambar en Winterlinde Dat dit onaanvaardbaar is omdat de huidige bomen sterk en gezond zijn. Deze bomen beginnen pas te renderen. Ze nemen meer CO2 op, geven schaduw, beschermen tegen wateroverlast. De jonge vervangboompjes gaan dat niet doen.

 

en verzoeken

  • de gemeente Zandhoven de bestaande bomen in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan te laten staan
  • de gemeente Zandhoven de bestaande bomen in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan NIET te kappen en NIET te vervangen door nieuwe bomen.
  • de gemeente Zandhoven wel bomen bij te planten

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zandhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
12-11-2021 
Petitionaris:
Sabine Van Hauwaert 

Geschiedenis

Ondertekeningen