You, the petitioner
Zonsondergang %283%29

GEEN BOMENKAP IN DE VERKAVELING SLANGENBOS, PULLE

Net nu klimaat en klimaatverandering actuele thema’s zijn, krijgen de bewoners van de Koolmeeslaan op 5 november een brief in de bus met de mededeling dat alle bomen in de straat gekapt gaan worden op 15 november omdat ze oud en versleten zijn en zullen vervangen worden door jonge boompjes.

Petition

We

De bewoners van de verkaveling Slangenbos en sympathisanten

 

observe

Dat de gemeente Zandhoven de huidige bomen (Rode esdoorn, Wilde pruimelaar e.a.) die werden geplant in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan in de jaren ’80 wil rooien en vervangen door Liquidambar en Winterlinde Dat dit onaanvaardbaar is omdat de huidige bomen sterk en gezond zijn. Deze bomen beginnen pas te renderen. Ze nemen meer CO2 op, geven schaduw, beschermen tegen wateroverlast. De jonge vervangboompjes gaan dat niet doen.

 

and request

  • de gemeente Zandhoven de bestaande bomen in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan te laten staan
  • de gemeente Zandhoven de bestaande bomen in de Koolmeeslaan, Goudvinklaan en Lijsterlaan NIET te kappen en NIET te vervangen door nieuwe bomen.
  • de gemeente Zandhoven wel bomen bij te planten

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zandhoven 
Petition desk:
Closing date:
2021-11-12 
Lead petitioner:
Sabine Van Hauwaert 

History

Signatures