You, the petitioner

Geen concurrentie vanuit gemeente voor lokale handelaars - Help Heistse Gym

597 signatures

Lokale handelaars vormen de ruggengraat van een economie op mensenmaat binnen een gemeente. Grote ketens dringen hun formule op en bieden weinig meerwaarde op het vlak van dialoog tussen lokale consumenten en handelaars. Lokale handelaars kunnen beter voeling houden met de specifieke behoeften en wensen die er leven bij de lokale bevolking en kunnen hun aanbod daarop dus beter afstemmen. Dan kan het toch niet dat een gemeente grote handelsketens aantrekt en daarmee (zware) concurrentie organiseert voor lokale handelaars? De gemeente Heist-op-den-Berg plant nu een fitness in het nieuwe zwembad, juist tegenover en dus dichtbij de Heistse Gym (een familiefitness, al jaren lokale zelfstandige). Graag uw steun voor deze petitie tegen plannen van een gemeente die kunnen zorgen voor een dodelijke concurrentie voor plaatselijke handelaars en in het bijzonder tegen het voorzien van een fitness in het nieuwe zwembad van Heist-op-den-Berg.

Petition

We

bezorgde burgers die het niet pikken dat hun gemeente plannen maakt die lokale handelaars de das kunnen omdoen

 

observe

Lokale handelaars vormen de ruggengraat van een economie op mensenmaat binnen een gemeente. Grote ketens dringen hun formule op en bieden weinig meerwaarde op het vlak van dialoog tussen lokale consumenten en handelaars. Lokale handelaars kunnen beter voeling houden met de specifieke behoeften en wensen die er leven bij de lokale bevolking en kunnen hun aanbod daarop dus beter afstemmen.

De gemeente Heist-op-den-Berg plant nu een nieuw zwembad in Heist en dat is fantastisch! Zo zullen meer mensen aan het sporten gaan en dat is belangrijk. We stellen echter ernstige vragen bij het plan van de gemeente om "Sportoase", een grote keten, binnen te halen voor de uitbating van een fitness in het nieuwe zwembad. Zo organiseert de gemeente rechtstreekse (zware) concurrentie voor een lokaal familiebedrijf dat al van 1990 in Heist aanwezig is! Het fitnesslandschap is reeds verzadigd: er is geen behoefte aan uitbreiding van het aanbod op dat vlak in de gemeente. Door de plannen van de gemeente kan de leefbaarheid van een lokale KMO serieus in gevaar komen.

 

and request

In het algemeen vragen we dat een gemeente geen initiatieven neemt die (zware) concurrentie betekenen voor lokale handelaars. In het bijzonder vragen we dat er in de gemeente Heist-op-den-Berg geen fitness komt in het nieuwe zwembad.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Heist-op-den-Berg 
Petition desk:
Closing date:
2017-03-11 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Joost Goyvaerts 

History

Signatures