U, de petitionaris
Rondpunt bewerkt2

Geen rotonde in Blaasveld centrum

853 ondertekeningen

De gemeente Willebroek plant de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kerk. Deze rotonde zou dienen als keerpunt voor zwaar vrachtverkeer dat niet over de brug van Willebroek mag. Dit project is onderdeel van de heraanleg van Blaasveld. Bekijk de plannen hier.

Petitie

Wij

de inwoners van Blaasveld, sympathisanten

 

constateren

dat de aanleg van de rotonde geen geschikte oplossing is. Waarom niet?

  1. Onderzoek toont aan dat een rotonde niet de veiligste oplossing is voor fietsers en voetgangers

  2. De ruimte die de rotonde inneemt ten voordele van het verkeer kan beter benut worden als groene ruimte, toegankelijk voor de inwoners

  3. De rotonde inrichten als keerpunt voor vrachtverkeer is foutief. Vrachtwagens moeten preventief geweerd worden uit de dorpskern

 

en verzoeken

een nieuw ontwerp. Het is de plicht van de gemeente om te investeren in een veilige, groene leefomgeving waar niet het doorgaand verkeer, maar de bewoners centraal staan.

We vragen dat het vrachtverkeer wordt tegengehouden aan de invalswegen: een rotonde is bijgevolg een nutteloze investering. Er dient gezocht te worden naar een oplossing waarbij de ruimte optimaal wordt benut ten voordele van het dorp, haar inwoners en zwakke weggebruikers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Willebroek 
Petitieloket:
Einddatum:
06-05-2021 
Petitionaris:
Jone Van der Hallen 

Geschiedenis

Ondertekeningen