You, the petitioner
Rondpunt bewerkt2

Geen rotonde in Blaasveld centrum

853 signatures

De gemeente Willebroek plant de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kerk. Deze rotonde zou dienen als keerpunt voor zwaar vrachtverkeer dat niet over de brug van Willebroek mag. Dit project is onderdeel van de heraanleg van Blaasveld. Bekijk de plannen hier.

Petition

We

de inwoners van Blaasveld, sympathisanten

 

observe

dat de aanleg van de rotonde geen geschikte oplossing is. Waarom niet?

  1. Onderzoek toont aan dat een rotonde niet de veiligste oplossing is voor fietsers en voetgangers

  2. De ruimte die de rotonde inneemt ten voordele van het verkeer kan beter benut worden als groene ruimte, toegankelijk voor de inwoners

  3. De rotonde inrichten als keerpunt voor vrachtverkeer is foutief. Vrachtwagens moeten preventief geweerd worden uit de dorpskern

 

and request

een nieuw ontwerp. Het is de plicht van de gemeente om te investeren in een veilige, groene leefomgeving waar niet het doorgaand verkeer, maar de bewoners centraal staan.

We vragen dat het vrachtverkeer wordt tegengehouden aan de invalswegen: een rotonde is bijgevolg een nutteloze investering. Er dient gezocht te worden naar een oplossing waarbij de ruimte optimaal wordt benut ten voordele van het dorp, haar inwoners en zwakke weggebruikers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Willebroek 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-06 
Lead petitioner:
Jone Van der Hallen 

History

Signatures