You, the petitioner
Petitie

Haal yoga uit de lockdown

813 signatures

Yogadocenten, -scholen en -beoefenaars willen dat live yogalessen uit de lockdown komen. "Wij geloven in de kracht van yoga en willen onze bijdrage leveren aan de mentale gezondheid van alle mensen", aldus de initiatiefnemers van de Belgische Yoga Federatie van Nederlandstaligen.

Petition

We

Belgische Yoga Federatie, yogadocenten, -scholen en - beoefenaars

 

observe

• dat steeds meer mensen te kampen hebben met stress, depressie, angst en eenzaamheid

• dat yoga daarentegen de geestelijke gezondheid, de kwaliteit van leven en het welzijn verbetert

• dat er weinig aanbod is om geestelijk en lichamelijk te ontspannen

• dat de agenda’s van psychologen verzadigd raken en hun wachtlijsten worden afgesloten

• dat er een grote vraag is naar yogalessen omdat deze helpen om innerlijk tot rust te komen

 

and request

de coronamaatregelen zo snel mogelijk te verruimen en yogadocenten toe te staan om de indoor yogalessen te hervatten met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regering 
Petition desk:
Closing date:
2021-04-20 
Lead petitioner:
Luc Bael 
Organisation:
YOGA FEDERATIE VAN DE NEDERLANDSTALIGEN IN BELGIË 

History

Signatures

Updates

Petitie “haal yoga uit de lockdown”

De einddatum werd verlengd tot 20/4. Maak van de gelegenheid gebruik om deze petitie nog te ondertekenen en te delen..

2021-04-06

Petitie “haal yoga uit de lockdown”

Beste yogaliefhebber,

Juist in deze pandemie kan de kracht van yoga en meditatie een wezenlijk verschil maken. Yoga en meditatie verbeteren de geestelijke gezondheid, de kwaliteit van leven en het welzijn. De bevolking lijdt onder de huidige maatregelen en ervaart spanningen, angst en overprikkeling.

+Read more...

De geestelijke gevolgen van de lockdown zijn alom merkbaar maar het aanbod om hieraan te verhelpen schiet tekort. De agenda’s van psychologen raken verzadigd en wachtlijsten worden afgesloten. Yoga wordt ten onrechte gelijkgesteld met sport terwijl het een systeem is dat zowel de mentale als fysieke gezondheid ten goede komt. Het is laagdrempelig en past in een gezonde leefstijl. Wij vragen aan de overheid dat Yoga niet meer wordt gelijkgesteld met sport en dat wij de indoor yogalessen kunnen hervatten mits inachtneming van de veiligheidsprotocollen. Indien u onze actie wenst te ondersteunen, teken dan deze petitie en deel de link met zo veel mogelijk mensen uit uw netwerk via mail, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Whatsapp enz. Ook uw leerlingen, familieleden en vrienden kunnen de petitie ondertekenen.

Flor Stickens, Voorzitter Yoga Federatie van Nederlandstaligen in België  

2021-02-27