You, the petitioner

Herstel de veiligheid rond het Millegempad en Herentalse baan!

240 signatures

Het gebied rond het Millegempad (padje tussen Ranstsesteenweg en Profeetstraat langs voetbalvelden) en Herentalse baan wordt reeds jaren lang onveilig gemaakt door turkse herdershonden die regelmatig ontsnappen uit hun huisvesting. Er zijn al verschillende mensen en honden slachtoffer geworden. Verschillende personen hebben bijtwonden opgelopen van deze honden, één aangevallen hond is gestorven, zeker twee honden werden zwaar toegetakeld en hadden spoedzorg door een dierenarts nodig. De schrik zit er goed in, heel wat mensen durven niet meer in de bewuste omgeving wandelen. De oorzaak ligt ons inziens niet bij de individuele honden, eerder bij de persoon en/of personen die deze honden huisvesten.

Petition

We

De buurtbewoners en inwoners van Ranst en andere belanghebbenden

 

observe

De veiligheid op en rond het Millegempad (padje tussen Ranstsesteenweg en Profeetstraat langs voetbalvelden) en de Herentalse baan kan niet worden gegarandeerd. De oorzaak: Turkse herdershonden die regelmatig ontsnappen uit hun huisvesting. De vrijheid van één persoon om honden te huisvesten brengt momenteel de vrijheid van beweging van vele personen in het gedrang.

 

and request

Actie wordt gevraagd van het gemeentebestuur van Ranst om de veiligheid in de vermelde omgeving te herstellen op een manier die 100% zekerheid geeft dat dit soort incidenten in de toekomst niet meer zullen gebeuren. De oorzaak ligt ons inziens niet bij de individuele honden, eerder bij de persoon en/of personen die deze honden huisvesten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Ranst 
Petition desk:
Lead petitioner:
Sonia Van Dijck 

History

Signatures

Updates

Volhouden ! Reeds voorlopige actie vernomen via media

Zoals jullie waarschijnlijk via de pers hebben vernomen is er reeds actie genomen vanuit de gemeente. Een aantal honden zouden in beslag genomen zijn.

+Read more...

We durven geloven dat de vele handtekeningen die op korte tijd werden verzameld hieraan hebben bijgedragen.

Het zou naief zijn om te denken dat hiermee alles is opgelost. Enkele jaren geleden werden soortgelijke maatregelen genomen en we hebben ondervonden dat de geschiedenis zich herhaalt. Wat is immers het nut van een hoge omheining als de betrokken personen af en toe een poortje laten openstaan?

Daarom willen we vragen om de petitie levend te houden en te verspreiden. Het doel is om het gemeentebestuur van Ranst afdoende maatregelen te laten nemen waardoor soortgelijke incidenten niet meer zullen gebeuren. De maatregel die zou genomen zijn om een hoog hek te verplichten erkent eigenlijk al dat er nieuwe honden zullen komen. Ons inziens kan de veiligheid enkel gegarandeerd worden als daar geen honden meer worden gehuisvest.

2023-06-10