U, de petitionaris
Schermafbeelding 2024 06 23 165304

Hoofddoeken verbod schrappen

55 ondertekeningen

School is voor velen een tweede thuis of we het nu toegeven of niet, maar in dat tweede thuis van ons wordt er elke keer opnieuw op onze vrijheid beperkt. Ik en veel jonge dames worden elke dag blootgesteld voor ogen die we niet op ons gericht willen hebben. Met deze petitie wil ik dat beëindigen.

Petitie

Wij

Ik verwacht niet alleen moslima's maar ook alle andere voorstanders van vrije geloofsuiting.

 

constateren

Wij, ondergetekenden, constateren dat het huidige verbod op het dragen van hoofddoeken op middelbare scholen indruist tegen de fundamentele rechten op vrijheid van religie en expressie. Dit verbod beperkt de persoonlijke vrijheid van moslimmeisjes die ervoor kiezen een hoofddoek te dragen als uiting van hun geloof. Daarnaast draagt het bij aan gevoelens van uitsluiting en discriminatie, en versterkt het negatieve stereotypen en vooroordelen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Belgische regering en het ministerie van Onderwijs om het hoofddoekenverbod op middelbare scholen onmiddellijk af te schaffen. Dit verbod schendt de vrijheid van religie en non-discriminatie, belemmert gelijke toegang tot onderwijs en draagt bij aan uitsluiting. We vragen om aanpassing van beleidsregels, voorlichting over religieuze diversiteit, juridische bescherming tegen discriminatie en monitoring van de naleving.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schoolbestuur 
Petitieloket:
Petitionaris:
Meycem Majouri 

Geschiedenis

Ondertekeningen