You, the petitioner
Schermafbeelding 2024 06 23 165304

Hoofddoeken verbod schrappen

55 signatures

School is voor velen een tweede thuis of we het nu toegeven of niet, maar in dat tweede thuis van ons wordt er elke keer opnieuw op onze vrijheid beperkt. Ik en veel jonge dames worden elke dag blootgesteld voor ogen die we niet op ons gericht willen hebben. Met deze petitie wil ik dat beëindigen.

Petition

We

Ik verwacht niet alleen moslima's maar ook alle andere voorstanders van vrije geloofsuiting.

 

observe

Wij, ondergetekenden, constateren dat het huidige verbod op het dragen van hoofddoeken op middelbare scholen indruist tegen de fundamentele rechten op vrijheid van religie en expressie. Dit verbod beperkt de persoonlijke vrijheid van moslimmeisjes die ervoor kiezen een hoofddoek te dragen als uiting van hun geloof. Daarnaast draagt het bij aan gevoelens van uitsluiting en discriminatie, en versterkt het negatieve stereotypen en vooroordelen.

 

and request

Wij verzoeken de Belgische regering en het ministerie van Onderwijs om het hoofddoekenverbod op middelbare scholen onmiddellijk af te schaffen. Dit verbod schendt de vrijheid van religie en non-discriminatie, belemmert gelijke toegang tot onderwijs en draagt bij aan uitsluiting. We vragen om aanpassing van beleidsregels, voorlichting over religieuze diversiteit, juridische bescherming tegen discriminatie en monitoring van de naleving.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Schoolbestuur 
Petition desk:
Lead petitioner:
Meycem Majouri 

History

Signatures