U, de petitionaris
Pater luc1

Laat de Paters en Broeders in Meersel-Dreef wonen

2 ondertekeningen

Sinds slechts enkele dagen is er bekend geworden dat er oudere Paters van de kapucijnengemeenschap in Meersel-Dreef zijn, die het klooster moeten gaan verlaten per 1-2-2022. Besluit is genomen tegen hun wil in door de Provinciaal Overste gezien er voor hen in het huidige beleid geen plaats meer is.

Petitie

Wij

Verenigde groep van Dreveniers en wijde omstreken, en vrienden van het Mariapark.

 

constateren

Met deze petitie willen wij de gedwongen verhuis van enkele Paters en Broeders uit het Klooster van Meersel-Dreef tegengaan. Langs deze weg willen wij mede de stem vormen van hen die ons dierbaar zijn, wiens stem niet meer gehoord wordt, en waarvan wij vinden dat zij tot Cultuurhistorisch erfgoed horen bij Meersel-Dreef, het Mariapark en het klooster. Zij zijn daar geworteld, Hart, Ziel, en Kern van Meersel-Dreef. Laat dit hart niet verloren gaan.

 

en verzoeken

Graag verzoeken wij de Provinciaal Overste, andere medeverantwoordelijken, beleidsmakers, tot terugtrekking van dit besluit. De Dreveniers zijn van oudsher zeer betrokken bij dit klooster. Het kapucijnenklooster werd in 1687 gesticht door Jan de Wyse, een rijke, katholieke zakenman uit Breda. Sinds decennia is de parochiegemeenschap verweven met het klooster, waardoor dit besluit het Hart raakt van vele Dreveniers, en wij op de barricade staan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Anders 
Petitieloket:
Petitionaris:
Helene Wesselingh 
Organisatie:
Verenigde groep van Dreveniers en omstreken 

Geschiedenis

Ondertekeningen