Hittegolf %282%29

Maak de Lange Leemstraat conflicvrij

"3 signatures"

Het kruispunt in de Lange Leemstraat ter hoogte van het Verdraagzaamheidsplein is al langer bekend als een gevaarlijke situatie. In de zomer van 2021 gebeurde er een dodelijk ongeval waarbij twee kinderen het leven lieten.

Pétition

Nous

Bezorgde burgers

 

Observation

Fridays For Future en Climaxi merken op dat het kruispunt nog steeds vol met conflicten zit: gemotoriseerd verkeer in twee richtingen, onveilige fietsomgeving, parkeerplaatsen langs twee kanten van de weg, trams in twee richtingen, ziekenwagens vanuit de Sint-Vincentiusstraat, voetgangers, elektrische steps op het plein en de voetpaden,... "Onvoorstelbaar" volgens de actiegroepen want “Volgende maand passeren hier weer dagelijks tientallen kinderen en jongeren op weg naar school”.

Antwerpen kende deze zomer maar liefst drie dodelijke verkeersongelukken. Zo kwam deze week nog een oude vrouw om in een dodehoekongeluk in Merksem, kwam een jonge fietster aan haar einde door een afslaande vrachtwagen op de Plantin en Moretuslei, een conflictueus kruispunt.

 

et requête

Voor er nog meer ongelukken gebeuren, eisen de actiegroepen van het gemeentebestuur:

  • Een visie voor de doorstroom van verkeer in Antwerpen waarin de zachte weggebruiker centraal staat.

  • Directe aanpassing aan de kruispunten waar ongelukken gebeuren, waaronder het Verdraagzaamheidsplein zodat voetgangers veilig kunnen oversteken.

  • Heraanleg van de Lange Leemstraat op lange termijn met aparte fietspaden.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Antwerpen 
'Guichet de pétition:'
'Pétitionnaire:'
Katrin Van den Troost 
'Organisation:'
Climaxi 

Histoire

Signatures