U, de petitionaris
Hittegolf %282%29

Maak de Lange Leemstraat conflicvrij

3 ondertekeningen

Het kruispunt in de Lange Leemstraat ter hoogte van het Verdraagzaamheidsplein is al langer bekend als een gevaarlijke situatie. In de zomer van 2021 gebeurde er een dodelijk ongeval waarbij twee kinderen het leven lieten.

Petitie

Wij

Bezorgde burgers

 

constateren

Fridays For Future en Climaxi merken op dat het kruispunt nog steeds vol met conflicten zit: gemotoriseerd verkeer in twee richtingen, onveilige fietsomgeving, parkeerplaatsen langs twee kanten van de weg, trams in twee richtingen, ziekenwagens vanuit de Sint-Vincentiusstraat, voetgangers, elektrische steps op het plein en de voetpaden,... "Onvoorstelbaar" volgens de actiegroepen want “Volgende maand passeren hier weer dagelijks tientallen kinderen en jongeren op weg naar school”.

Antwerpen kende deze zomer maar liefst drie dodelijke verkeersongelukken. Zo kwam deze week nog een oude vrouw om in een dodehoekongeluk in Merksem, kwam een jonge fietster aan haar einde door een afslaande vrachtwagen op de Plantin en Moretuslei, een conflictueus kruispunt.

 

en verzoeken

Voor er nog meer ongelukken gebeuren, eisen de actiegroepen van het gemeentebestuur:

  • Een visie voor de doorstroom van verkeer in Antwerpen waarin de zachte weggebruiker centraal staat.

  • Directe aanpassing aan de kruispunten waar ongelukken gebeuren, waaronder het Verdraagzaamheidsplein zodat voetgangers veilig kunnen oversteken.

  • Heraanleg van de Lange Leemstraat op lange termijn met aparte fietspaden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Antwerpen 
Petitieloket:
Petitionaris:
Katrin Van den Troost 
Organisatie:
Climaxi 

Geschiedenis

Ondertekeningen