Maak verkiezingen ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

"110 signatures"

Graag zou ik zowel een warme oproep willen doen als een krachtig signaal willen geven aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om ervoor te zorgen dat mensen met een visuele beperking volledig zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Pétition

Nous

Personen met een visuele beperking

 

Observation

Mensen met een visuele beperking hebben in vele gevallen iemand nodig die hen moet helpen om hun stem uit te brengen. Hierbij wordt een belangrijk principe, namelijk de mogelijkheid om in het geheim een stem uit te kunnen brengen onmogelijk. In deze digitale tijden waarin de technologie aan een rotvaart evolueert en iedereen veel belang hecht aan privacy zou het niet mogen zijn dat er nog mensen zijn die niet zelfstandig kunnen stemmen.

 

et requête

Ik zou willen vragen aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om hier dringend werk van te maken. Zelf testte ik ooit een stemcomputer met spraakbegeleiding, dus het systeem bestaat zelfs al. Een koptelefoon die je daar op aansluit, zorgt dat niemand mee kan luisteren. Zo’n aangepaste stemcomputer zou naar mijn mening op alle stemlocaties beschikbaar moeten zijn.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Regering 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
30-12-2024 
'Pétitionnaire:'
Timmy De Waele 

Histoire

Signatures