You, the petitioner

Maak verkiezingen ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

110 signatures

Graag zou ik zowel een warme oproep willen doen als een krachtig signaal willen geven aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om ervoor te zorgen dat mensen met een visuele beperking volledig zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Petition

We

Personen met een visuele beperking

 

observe

Mensen met een visuele beperking hebben in vele gevallen iemand nodig die hen moet helpen om hun stem uit te brengen. Hierbij wordt een belangrijk principe, namelijk de mogelijkheid om in het geheim een stem uit te kunnen brengen onmogelijk. In deze digitale tijden waarin de technologie aan een rotvaart evolueert en iedereen veel belang hecht aan privacy zou het niet mogen zijn dat er nog mensen zijn die niet zelfstandig kunnen stemmen.

 

and request

Ik zou willen vragen aan alle politici en instanties die bevoegd zijn voor de organisatie van de verkiezingen op alle niveaus om hier dringend werk van te maken. Zelf testte ik ooit een stemcomputer met spraakbegeleiding, dus het systeem bestaat zelfs al. Een koptelefoon die je daar op aansluit, zorgt dat niemand mee kan luisteren. Zo’n aangepaste stemcomputer zou naar mijn mening op alle stemlocaties beschikbaar moeten zijn.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regering 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-30 
Lead petitioner:
Timmy De Waele 

History

Signatures