U, de petitionaris

Maak Vlaamse poort in Brussel veiliger

211 ondertekeningen

Aandacht voor een veiligere verkeerssituatie aan de Vlaamse Poort: het kruispunt Antoine Dansaertstraat, Vlaamsesteenweg en Barthélémykaai in Brussel.

Petitie

Wij

ouderraad MABO

 

constateren

Geachte Minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Beste Buurtbewoner,

Met dit schrijven willen we graag uw aandacht vragen voor de verkeerssituatie aan het kruispunt van de Vlaamse Poort. Enkele jaren geleden werd dit heraangelegd, aan de zwakke weggebruiker is er op dat moment spijtig genoeg (te) weinig aandacht besteed. Iedere ochtend en avond gebruiken vele kinderen op weg naar en van de school (of crèche) dit kruispunt.

Er zijn inspanningen geleverd om wild parkeren te voorkomen, maar het kruispunt zelf blijft heel gevaarlijk. Zo zijn er geen veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en is de afstelling tussen de lichten voor auto's, voetgangers en trams verwarrend. Er zijn (te) veel autobestuurders die het verkeersreglement niet respecteren. Daardoor heerst er chaos op het kruispunt. Zo staan de zebrapaden vol met auto's op het moment dat het licht groen is voor voetgangers.

 

en verzoeken

Met aandrang vragen we u dan ook om maatregelen te nemen en de situatie op het kruispunt te herzien, met het oog op een betere verkeersveiligheid voor iedereen maar vooral en zeker voor de schoolgaande kinderen die dagelijks dit kruispunt oversteken. We verwachten actie voor het te laat is en er slachtoffers vallen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Brussels Hoofdstedelijk Gewest 
Petitieloket:
Einddatum:
15-01-2015 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
ouderraad 
Organisatie:
MABO 

Geschiedenis

Ondertekeningen