You, the petitioner

Maak Vlaamse poort in Brussel veiliger

211 signatures

Aandacht voor een veiligere verkeerssituatie aan de Vlaamse Poort: het kruispunt Antoine Dansaertstraat, Vlaamsesteenweg en Barthélémykaai in Brussel.

Petition

We

ouderraad MABO

 

observe

Geachte Minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Beste Buurtbewoner,

Met dit schrijven willen we graag uw aandacht vragen voor de verkeerssituatie aan het kruispunt van de Vlaamse Poort. Enkele jaren geleden werd dit heraangelegd, aan de zwakke weggebruiker is er op dat moment spijtig genoeg (te) weinig aandacht besteed. Iedere ochtend en avond gebruiken vele kinderen op weg naar en van de school (of crèche) dit kruispunt.

Er zijn inspanningen geleverd om wild parkeren te voorkomen, maar het kruispunt zelf blijft heel gevaarlijk. Zo zijn er geen veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en is de afstelling tussen de lichten voor auto's, voetgangers en trams verwarrend. Er zijn (te) veel autobestuurders die het verkeersreglement niet respecteren. Daardoor heerst er chaos op het kruispunt. Zo staan de zebrapaden vol met auto's op het moment dat het licht groen is voor voetgangers.

 

and request

Met aandrang vragen we u dan ook om maatregelen te nemen en de situatie op het kruispunt te herzien, met het oog op een betere verkeersveiligheid voor iedereen maar vooral en zeker voor de schoolgaande kinderen die dagelijks dit kruispunt oversteken. We verwachten actie voor het te laat is en er slachtoffers vallen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Brussels Hoofdstedelijk Gewest 
Petition desk:
Closing date:
2015-01-15 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
ouderraad 
Organisation:
MABO 

History

Signatures