You, the petitioner

NEEN tegen besparingen in het secundair onderwijs!

95 signatures

Als ouders van leerlingen in het secundair onderwijs wensen wij een noodkreet te uiten ivm. de geplande besparingen in het secundair onderwijs. Wij vrezen voor kwaliteitsverlies!

Petition

We

De ouders (Scholengemeenschap Groeninge), op initiatief van Ouderraad RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen. Leerlingen, onderwijzend personeel en sympathisanten.

 

observe

Wij constateren dat er in 2020 20 miljoen moet bespaard worden in het secundair onderwijs en in de volgende jaren tot 100 miljoen euro. Wij vrezen dat deze zware besparingen zullen leiden tot een ernstig kwaliteitsverlies van het secundair onderwijs. Wat nog versterkt wordt door het leraren tekort waar het onderwijs mee te kampen heeft.

 

and request

Wij vragen om een gesprek en een open dialoog met ons als ouders, met absolute prioriteit de toekomst van onze jongeren en bijgevolg van alle stakeholders die deze toekomst mee helpen realiseren. We zijn ervan overtuigd dat met creativiteit en durf Minister Ben Weyts de kracht van onze secundaire scholen niet zal ondermijnen en de aangekondigde besparingsronde alsnog ongedaan zal maken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Vlaamse Gemeenschap 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-01 
Lead petitioner:
Franceska Verhenne 
Organisation:
ouderraad RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen 

History

Signatures