Rechtvaardigste belastinghervorming NU: langstlevende partner erft belastingvrij

"407 signatures"

Nu geldt voor een tweede woonst of roerende goederen (cash, auto, juwelen) boven de 50.000€ een progressieve belasting die tot 27% kan oplopen! In Frankrijk geldt al langer een volledige vrijstelling voor de langstlevende echtgenoten en wettelijk samenwonenden. Dat moet ook in Vlaanderen ook, NU.

Pétition

Nous

die vinden dat na alle betaalde belastingen bij de dood van de partner weer te veel betaald moet worden

 

Observation

Dat geldt nu voor een tweede woonst of voor roerende goederen (cash, auto, juwelen) boven de €50.000 een progressieve belasting tot 27% kan oplopen! In Frankrijk geldt het al langer een volledige vrijstelling voor de langstlevende echtgenoten en wettelijk samenwonenden. In Vlaanderen moet dat ook, dat vindt iedereen meer dan rechtvaardig bij het overlijden van een geliefde partner. Iedereen betaalde al zoveel belastingen, ook op spaargeld.

 

et requête

Dat deze maatregel om belastingvrij te erven voor de langstlevende, die zelfs is opgenomen in de startnota voor de nieuwe Vlaamse regering, wordt uitgevoerd!

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Vlaamse Gewest 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
04-12-2019 
'Pétitionnaire:'
Dirk Haesevoets 

Histoire

Signatures

Mises à jour

Update

Hoewel de startnota van de huidige Vlaamse regering hoopgevend was in 2019, raakte de wetswijziging er niet door. Daarom moet er nu bij de vorming van volgende Vlaamse regering opnieuw werk van gemaakt worden.

12-03-2024