U, de petitionaris

Rechtvaardigste belastinghervorming NU: langstlevende partner erft belastingvrij

407 ondertekeningen

Nu geldt voor een tweede woonst of roerende goederen (cash, auto, juwelen) boven de 50.000€ een progressieve belasting die tot 27% kan oplopen! In Frankrijk geldt al langer een volledige vrijstelling voor de langstlevende echtgenoten en wettelijk samenwonenden. Dat moet ook in Vlaanderen ook, NU.

Petitie

Wij

die vinden dat na alle betaalde belastingen bij de dood van de partner weer te veel betaald moet worden

 

constateren

Dat geldt nu voor een tweede woonst of voor roerende goederen (cash, auto, juwelen) boven de €50.000 een progressieve belasting tot 27% kan oplopen! In Frankrijk geldt het al langer een volledige vrijstelling voor de langstlevende echtgenoten en wettelijk samenwonenden. In Vlaanderen moet dat ook, dat vindt iedereen meer dan rechtvaardig bij het overlijden van een geliefde partner. Iedereen betaalde al zoveel belastingen, ook op spaargeld.

 

en verzoeken

Dat deze maatregel om belastingvrij te erven voor de langstlevende, die zelfs is opgenomen in de startnota voor de nieuwe Vlaamse regering, wordt uitgevoerd!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaamse Gewest 
Petitieloket:
Einddatum:
04-12-2019 
Petitionaris:
Dirk Haesevoets 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update

Hoewel de startnota van de huidige Vlaamse regering hoopgevend was in 2019, raakte de wetswijziging er niet door. Daarom moet er nu bij de vorming van volgende Vlaamse regering opnieuw werk van gemaakt worden.

12-03-2024