U, de petitionaris
Img 7821

Red de 80-jaar oude beukenbomen van de Beukenlaan te Neeroeteren!

328 ondertekeningen

Het bestuur van Maaseik heeft werken aangekondigd waarbij maar liefst 72 oude bomen geveld worden. Eerder dan te gaan voor boomsparende maatregelen kiest men voor de optie die onomkeerbare schade toebrengt aan natuur, landschap, biodiversiteit. Help ons ONS Vlaams erfgoed te beschermen!

Petitie

Wij

Töschenaren, buren en inwoners van Neeroeteren, mensen van Maaseik, wandelaars en natuurliefhebbers

 

constateren

Wij constateren dat het bestuur van Maaseik werkzaamheden heeft aangekondigd waarbij maar liefst 72 bomen geveld zullen worden. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het waardevolle karakter van deze monumentale, oude inheemse bomen. De meeste verkeren in gezonde staat en vormen geen gevaar voor omwonenden. De bomen zijn veel meer dan de "kleine landschapselementen" waarnaar verwezen wordt in de bekendmakingsdocumenten van de gemeente Maaseik.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente om als een goede burgervader op te treden door in te zetten op boomsparende alternatieven. Deze waardevolle inheemse oude bomen geven vorm aan één van de mooiste straten van Neeroeteren. Ze bieden luwte aan wandelaars en een schuilplek voor tal van vogels en dieren. De markt van Maaseik is één van de mooiste van België - mede dankzij de grote, verzorgde bomen. Voor Neeroeteren zijn onze beukenbomen van even grote waarde.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Maaseik 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2024 
Petitionaris:
Isabelle Goven 

Geschiedenis

Ondertekeningen