You, the petitioner
Img 7821

Red de 80-jaar oude beukenbomen van de Beukenlaan te Neeroeteren!

330 signatures

Het bestuur van Maaseik heeft werken aangekondigd waarbij maar liefst 72 oude bomen geveld worden. Eerder dan te gaan voor boomsparende maatregelen kiest men voor de optie die onomkeerbare schade toebrengt aan natuur, landschap, biodiversiteit. Help ons ONS Vlaams erfgoed te beschermen!

Petition

We

Töschenaren, buren en inwoners van Neeroeteren, mensen van Maaseik, wandelaars en natuurliefhebbers

 

observe

Wij constateren dat het bestuur van Maaseik werkzaamheden heeft aangekondigd waarbij maar liefst 72 bomen geveld zullen worden. Hierbij wordt geen rekening gehouden met het waardevolle karakter van deze monumentale, oude inheemse bomen. De meeste verkeren in gezonde staat en vormen geen gevaar voor omwonenden. De bomen zijn veel meer dan de "kleine landschapselementen" waarnaar verwezen wordt in de bekendmakingsdocumenten van de gemeente Maaseik.

 

and request

Wij verzoeken de gemeente om als een goede burgervader op te treden door in te zetten op boomsparende alternatieven. Deze waardevolle inheemse oude bomen geven vorm aan één van de mooiste straten van Neeroeteren. Ze bieden luwte aan wandelaars en een schuilplek voor tal van vogels en dieren. De markt van Maaseik is één van de mooiste van België - mede dankzij de grote, verzorgde bomen. Voor Neeroeteren zijn onze beukenbomen van even grote waarde.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Maaseik 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-31 
Lead petitioner:
Isabelle Goven 

History

Signatures