You, the petitioner
Ercola

RED ERCOLA WOLSTRAAT 31

175 signatures

De kunstenaars van ERCOLA zijn bedreigd om uit hun woonst en ateliers in de Wolstraat 31, 2000 Antwerpen, te worden gezet door Stad Antwerpen. Teken deze petitie en stop de uitverkoop van Antwerpen.

Petition

We

De artistieke werking van de VZW ERCOLA is sinds de jaren ’70 vergroeid met het godshuis Somers in de Wolstraat, een historisch gebouwencomplex rond twee binnenplaatsen die dateren van de 17de eeuw. Het Godshuis werd in 1894 bij testament aan de stad geschonken op voorwaarde dat het steeds zou gebruikt worden voor sociale doeleinden. In het geklasseerde erfgoed wonen en werken sinds de jaren ’70 kunstenaars. Niet alleen werd de vzw Ercola door de jaren “de ziel van de buurt”, ook werd het pand daadwerkelijk “beschermd door bewoning”

 

observe

Het eventueel beëindigen van de huur zet de kunstenaars van ERCOLA op straat, zonder garantie op alternatieve woonst en atelierruimte. ERCOLA bestaat ruim 50 jaar en sommige kunstenaars wonen in de Wolstraat sinds de jaren '70.

 

and request

RED kunstenaarscollectief ERCOLA !
VZW ERCOLA en haar kunstenaars zijn verbonden aan de Wolstraat, aan de wijk er rond en aan het sociale weefsel in centrum Antwerpen met de vele kunstgaleries. Ercola zoekt daarbij een structurele oplossing om blijvend te kunnen wonen en werken in haar eigen biotoop.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Antwerpen 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-30 
Lead petitioner:
Virginia Van der Borgt 
Organisation:
VZW ERCOLA 
Website:

History

Signatures