U, de petitionaris
Beeld voor petitie

Red het Possozplein! NEEN aan de bombastische nieuwbouw - JA aan lift en trap !

507 ondertekeningen

Het Historisch Stadhuis is in de Top 3 van Historische Gebouwen in Halle. Het moet toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Dit kan kleinschalig met een lift en trapgebouw dat toelaat dat dit monument optimaal zichtbaar blijft en het plein erachter kan gebruikt worden voor markten, kermissen e.a.

Petitie

Wij

Alle Hallenaren die begaan zijn met het historisch erfgoed en het Historisch Stadhuis in Halle.

 

constateren

Het nieuwe aanbouwproject, 15 meter lang, 20m hoog en 6m breed is andermaal te volumineus. In plaats van te gaan voor functionele toegankelijkheid met lift en trap, is ontwerp 3 een bombastisch gebouw dat als bestaansreden alleen 'prestige' kan opgeven. Het past niet binnen de historische stadskern, het hypothekeert markten en kermissen, het sluit de Basiliekstraat visueel af van het Possozplein en de appartementen dichtbij krijgen inkijk.

 

en verzoeken

Het Historisch Stadhuis moet voor elke bezoeker optimaal toegankelijk gemaakt worden met trap en lift. De aanbouw moet hieraan functioneel beantwoorden, niet meer niet minder. De functionaliteiten dienen waar het kan ondergronds geplaatst te worden. Sanitair wordt indien nodig ook ondergronds geplaatst, daar is overigens ruimte genoeg voorhanden.

(de petitiefoto is louter illustratief en niet als definitief voorstel bedoeld)

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Halle 
Petitieloket:
Einddatum:
16-06-2021 
Petitionaris:
yves demanet 
Organisatie:
Halle 2019 - onafhankelijke Halse Partij 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen