You, the petitioner
P1120639 %282%29

Stop gebruik van paarden bij de politie!

8 signatures

Onlangs in Terkamerenbos te Brussel werd de bereden politie ingeschakeld om de massa uiteen te drijven en uit het park te krijgen. zie hier een reportage: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/04/02/beeld-politiepaard/

Petition

We

zijn Belgen en vinden dat paarden geen efficiënt middel (meer) zijn voor de openbare handhaving!

 

observe

Professor criminologie in de reportage zegt: "Cavalerie inzetten zoals in Ter Kamerenbos is niet meer van deze tijd. Paarden zijn geen efficiënt instrument meer van openbare handhaving." Petitiemaker zegt: De paarden mogen dan nog goed getraind zijn, ze blijven hoe dan ook gevoelige kuddedieren die angst voelen, stress hebben, ongepast kunnen reageren en bv. wegvluchten zonder de ruiter! Zeer gevaarlijk: ook al kennen ze de weg, een ongeval is vlug gebeurd met auto’s ernaast, kruispunt dat moet overgestoken worden: een wonder dat hier niets ernstigs gebeurd is! Paarden kunnen ernstig gewond raken: hier werd een Paard geslagen door een omstaander en zouden zeven paarden gewond geraakt zijn! Ze werden pas echt ingezet toen politie te voet bekogeld werd. (zie vrt) Dus riskeren ook deze dieren - die er niet voor kiezen in deze situatie te zitten - bekogeld te worden! Een sproeiwagen bekogelen is toch van een andere aard. Kost ook teveel geld: onderhoud, voeding, stallingen voor paarden en permanente trainingen zijn niet goedkoop, en een dier heeft nog meer zorg nodig dan een machine die men zorgeloos kan opbergen. Paarden die op pensioen gaan moeten dan ook nog een goede opvang krijgen, wat niet evident is. Een mens kan ernstig gewond geraken door een paard, dit is wel minder door een sproeikanon . IK vind deze petitie meer dan nodig want heb er geen gevonden voor België , enkel enkele PRO bereden politie, terwijl in NEderland er wel enkele circuleren hiertegen en geen enkele Pro daar gezien.

 

and request

deze dure, niet efficiënte en zeer dier-én mens-onvriendelijke praktijken te stoppen, en betere alternatieven te zoeken. Als de paarden dan toch voornamelijk enkel ingezet worden voor defilés, is dit toch wel een overbodige en zeer kostelijke symbolische politie-cavalerie. Als er goede Alternatieven zijn: Om overzicht te houden op massa kan men beter gebruik maken van helikopters. Om een massa uit elkaar te drijven kan men beter een sproeikanon gebruiken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Lead petitioner:
tinedevroye@live.be 

History

Signatures