You, the petitioner
Spenen

Strenge straffen voor verwaarlozing en -mishandeling door broodfokkers.

1 signatures

Op 12 februari jl. werden er in Lanaken bij een Duits echtpaar thuis een 100-tal honden in beslag genomen in onhygiënische omstandigheden. In de pers liet men uitschijnen dat het om animal hoarders ging die een levenslang houdverbod van dieren moesten krijgen. De realiteit is echter helemaal anders.

Petition

We

Bestuur en leden van de vzw BSPCA die ijveren voor het opstarten van een dierenpolitie in België.

 

observe

dat het echtpaar in werkelijkheid onder psychologische druk de honden in erbarmelijke omstandigheden had gered van een wrede dood uit grootschalige hondenkwekerijen waar zij uitgebuit, verwaarloosd en mishandeld werden zonder enige diergeneeskundige verzorging. De honden werden vervolgens door hen verzorgd met vaak torenhoge dierenartskosten en herplaatst met veel lofbetuigingen van adoptanten op sociale media.

 

and request

een milde sanctie voor dit koppel zoals een psychologische begeleiding om niet te hervallen in dezelfde situatie + vooral teruggave van hun eigen honden. Wij willen strenge sancties voor de ware misdadigers in dit verhaal: de broodfokkers die zonder scrupules nog munt slaan uit de verkoop van oude, zieke, gebrekkige honden en door het lakse beleid van Minister Weyts weer vrijuit lijken te gaan in dit verhaal.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Vlaams Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-14 
Lead petitioner:
Kristien Ghys 
Organisation:
BSPCA 
Website:

History

Signatures