U, de petitionaris
Kat

Strengere regelgeving voor katten gewenst, verplicht op eigen terrein houden.

1 ondertekeningen

Ter bescherming van de achteruitgaande biodiversiteit en om komaf te maken met de overlast van katten voor buren op wiens terrein de eigenaars hun dieren ongevraagd laten rondlopen, zou er een strengere regelgeving moeten komen aangaande deze huisdieren die thans een volledige vrijgeleide krijgen.

Petitie

Wij

Burgers, iedereen.

 

constateren

Dat katten een slachtpartij aanrichten in de natuur doordat ze jagen op zowat alles waar beweging in zit en de prooien zinloos doden. Daarnaast zorgen ze ook voor overlast doordat de veelal egoïstische eigenaars hun katten ongevraagd bij de buren laten jagen, hun toilet daar laten maken ( niettegenstaande dit ook ziektes kan overdragen ), deuren en meubels bekrassen, eigen huisdieren lastig vallen, vechtend 's nachts mensen wakker houden, enz.

 

en verzoeken

Een strengere regelgeving voor katten naar analogie van deze voor honden. Belangrijkste hierbij is de verplichting om dit huisdier op eigen terrein te houden, al dan niet in een perk of gewoon binnen. Lijkt me de logica zelve, net zoals men honden ook niet in de tuin van de buren laat rondlopen. Ter bescherming biodiversiteit ook verplichting om ze ’s nachts binnen te houden daar ze in donker meeste slachtoffers maken zoals jonge vogels.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europese Commissie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Joey Harris 

Geschiedenis

Ondertekeningen