U, de petitionaris

The science of today is the technology of tomorrow!

256 ondertekeningen

Wekelijks komt het belang van wetenschappen en het tekort aan wetenschappers in het nieuws. Toch besloot Katholiek Onderwijs Vlaanderen ervoor om bij de hervormingen 2 uren te schrappen bij de wetenschappen en 1 uur bij aardrijkskunde.

Petitie

Wij

Wij zijn twee laatstejaarsstudenten uit de richting wiskunde-wetenschappen te Sila Westerlo.

 

constateren

In de wetenschapsrichtingen zal volgens de nieuwe onderwijshervormingen het aantal lesuren natuurwetenschappen dalen van 7 wekelijkse lesuren naar 5 wekelijkse lesuren. Om dit te bekomen verdwijnt er zowel in het 5de als in het 6de jaar één lesuur biologie. In het 5de jaar valt ook wekelijks één lesuur aardrijkskunde weg en in het 6de jaar één lesuur fysica. Met het huidige lesurenpakket vliegen we al als sneltreinen door de leerstof en dan is er over uitbreiding nog niet gesproken. De leerstof nog sneller zien, is geen optie. Er zal dus belangrijke leerstof verdwijnen. Het niveau van het onderwijs daalt, want er zal te weinig tijd zijn om een stevige wetenschappelijke basis op te bouwen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken om voor 1 keer naar de studenten te luisteren. De aantal uren natuurwetenschappen in een wetenschapsrichting mogen echt niet dalen. De wetenschappelijke basis vandaag de dag is net hoog genoeg om verbanden te leggen. Daarbij zien wij tijdens onze lessen geen leerstof die overgeslagen of beperkt kan worden. Elke wetenschapper moet kunnen begrijpen hoe de mens en zijn omgeving in elkaar zit.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
13-05-2023 
Petitionaris:
Caitlin Mathews 
Organisatie:
leerlingen Sila Westerlo  

Geschiedenis

Ondertekeningen