1105

Verandering van naam Rue des Colonies/Koloniënstraat, Brussel

"1 signatures"

Hoe is het in godsnaam mogelijk, dat in 2023, een straat in Brussel Centrum, waar zoveel toeristen en inwoners elke dag passeren, nog steeds zo uitdrukkelijk verwijst naar het gruwelijke koloniale verleden van ons land? Koloniënstraat/Rue des Colonies. Het zou een sterk signaal zijn, moest deze Brusselse administratie een poging ondernemen om deze straat van naam te veranderen.

Pétition

Nous

Burgers met een gezond verstand

 

Observation

Waarom verwijst een straatnaam in BXL centrum nog steeds naar de 'Koloniën'? Waarom blijft Brussel vasthangen in de verheerlijking van zo'n gruwelijke daden. Met deze petitie kunnen we een krachtig signaal sturen naar de Brusselse administratie om de nodige stappen te ondernemen.

 

et requête

Met deze petitie willen we de Brusselse administratie verzoeken een proces op te starten om de naam van de Koloniënstraat te veranderen. Meer vrouwelijke namen in de straat, verzetshelden, kunstenaars of andere Belgische helden, de mogelijkheden zijn enorm. Waarom toch vasthouden aan dit oude, neo-koloniale denken.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Brussel (stad) 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
21-04-2024 
'Pétitionnaire:'
Steve 

Histoire

Signatures