U, de petitionaris
1105

Verandering van naam Rue des Colonies/Koloniënstraat, Brussel

1 ondertekeningen

Hoe is het in godsnaam mogelijk, dat in 2023, een straat in Brussel Centrum, waar zoveel toeristen en inwoners elke dag passeren, nog steeds zo uitdrukkelijk verwijst naar het gruwelijke koloniale verleden van ons land? Koloniënstraat/Rue des Colonies. Het zou een sterk signaal zijn, moest deze Brusselse administratie een poging ondernemen om deze straat van naam te veranderen.

Petitie

Wij

Burgers met een gezond verstand

 

constateren

Waarom verwijst een straatnaam in BXL centrum nog steeds naar de 'Koloniën'? Waarom blijft Brussel vasthangen in de verheerlijking van zo'n gruwelijke daden. Met deze petitie kunnen we een krachtig signaal sturen naar de Brusselse administratie om de nodige stappen te ondernemen.

 

en verzoeken

Met deze petitie willen we de Brusselse administratie verzoeken een proces op te starten om de naam van de Koloniënstraat te veranderen. Meer vrouwelijke namen in de straat, verzetshelden, kunstenaars of andere Belgische helden, de mogelijkheden zijn enorm. Waarom toch vasthouden aan dit oude, neo-koloniale denken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Brussel (stad) 
Petitieloket:
Einddatum:
21-04-2024 
Petitionaris:
Steve 

Geschiedenis

Ondertekeningen