You, the petitioner
Logo artistsunited final block rgb

Verleen tijdelijke werkloosheid aan kunstenaars & technici met korte contracten!

1 signatures

OPROEP aan de politici: Verleen de mogelijkheid van tijdelijke werkloosheid ook aan kunstenaars en technici die werken met tijdelijke of eendagscontracten zonder enige twijfel of onduidelijkheid! Ook als de contracten geannuleerd werden.

Petition

We

Artists United, Acteursgilde, freelance kunstenaars en technici

 

observe

Wij constateren dat de freelance werknemers-kunstenaars, indien zij nog géén recht op uitkering (vaak ook het 'statuut' genoemd) hadden bewezen: - zij niet kunnen terugvallen op deze ‘gewone’ uitkering; - anderzijds dreigen zij ook géén gebruik te kunnen maken van de uitzonderingsmaatregel tijdelijke werkloosheid 'Overmacht wegens Covid19/Corona'.

Enkel werknemers die al in dienst zijn kunnen gebruik maken van deze overmacht-maatregel tijdelijke werkloosheid. Werkgevers annuleren ook massaal opdrachten.

 

and request

Daarom roept De Acteursgilde en Artists United alle politici op om ook de freelance kunstenaars & technici te helpen: Deze werknemers die per project aangenomen worden, dreigen op niets terug te vallen en riskeren grote problemen zonder enige steun:

Daarom vragen we: VERLEEN DE MOGELIJKHEID VAN TIJDELIJKE WERKLOOSHEID ZONDER ENIGE TWIJFEL OOK AAN KUNSTENAARS EN TECHNICI DIE WERKEN MET TIJDELIJKE OF ÉÉNDAGSCONTRACTEN. OOK ALS DIE GEANNULEERD WERDEN.

Bijkomend vragen wij aan de minister(s) ook om een démarche te doen bij RVA om: - de referteperiode ivm het bewijzen van de Neutralisatieregel (artikel KB 116§5); - de referteperiode in verband met passende dienstbetrekking (MB 31); - de referteperiode ivm toelaatbaarheid (KB 30) te verlengen met de periode die overeenstemt met de crisismaatregelen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Closing date:
2020-06-18 
Lead petitioner:
Servaas Le Compte 
Organisation:
Artists United 
Website:


History

Signatures