Versoepel verplichting mondmaskers voor buschauffeurs

"126 signatures"

Sinds maandag 4 mei is het dragen van mondmaskers verplicht in het openbaar vervoer. Niet enkel voor de reizigers, maar ook voor de chauffeurs. Dat is niet te doen. We beschermen er niemand mee en het kan juist tot extra risico's leiden, voor anderen en onszelf. Wij willen ervan af!

Pétition

Nous

buschauffeurs en trambestuurders van VVM De Lijn en privé-exploitanten,

 

Observation

dat het continu dragen van een mondmasker in de stuurpost van de bus of tram - warm en oncomfortabel is en hoofdpijnklachten veroorzaakt - de (verkeers)veiligheid vermindert, doordat brillen aandampen en onze bewegingsvrijheid wordt beperkt - de reizigers niet extra beschermt, daar wij afgezonderd in de stuurpost zitten - geen extra bescherming biedt voor collega's, omdat wij onze stuurposten toch al dagelijks ontsmetten vóór en na het rijden - het besmettingsrisico voor onszelf juist vergroot doordat wij nu vaak het masker en ons gezicht moeten aanraken

 

et requête

de Nationale Veiligheidsraad de verplichting om tijdens het werk een mondmasker te dragen voor ons te beperken tot situaties waarin de social distancing van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Regering 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
06-08-2020 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
Jeroen Krielen 

Histoire

Signatures