You, the petitioner

Versoepel verplichting mondmaskers voor buschauffeurs

126 signatures

Sinds maandag 4 mei is het dragen van mondmaskers verplicht in het openbaar vervoer. Niet enkel voor de reizigers, maar ook voor de chauffeurs. Dat is niet te doen. We beschermen er niemand mee en het kan juist tot extra risico's leiden, voor anderen en onszelf. Wij willen ervan af!

Petition

We

buschauffeurs en trambestuurders van VVM De Lijn en privé-exploitanten,

 

observe

dat het continu dragen van een mondmasker in de stuurpost van de bus of tram - warm en oncomfortabel is en hoofdpijnklachten veroorzaakt - de (verkeers)veiligheid vermindert, doordat brillen aandampen en onze bewegingsvrijheid wordt beperkt - de reizigers niet extra beschermt, daar wij afgezonderd in de stuurpost zitten - geen extra bescherming biedt voor collega's, omdat wij onze stuurposten toch al dagelijks ontsmetten vóór en na het rijden - het besmettingsrisico voor onszelf juist vergroot doordat wij nu vaak het masker en ons gezicht moeten aanraken

 

and request

de Nationale Veiligheidsraad de verplichting om tijdens het werk een mondmasker te dragen voor ons te beperken tot situaties waarin de social distancing van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Regering 
Petition desk:
Closing date:
2020-08-06 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Jeroen Krielen 

History

Signatures