You, the petitioner

Z.O.-Vlaanderen wil Boduognat terug van Antwerpen

Wij beschouwen het als een belediging voor onze verzetsstrijder Boduognat, verzetsstrijder van de Nerviërs, dat zijn hoofd bewaard wordt in een stad die onder bevoegdheid valt van een Romeins sprekende heerser als burgemeester. Wij willen het hoofd van Boduognat terug naar Herzele brengen. Deze petitie is een initiatief van vzw 't Uilekot (Herzele) en staat open voor iedereen.

Petition

We

vzw 't Uilekot (Herzele) en sympathisanten

 

observe

dat het een belediging is voor onze verzetsstrijder Boduognat dat zijn hoofd bewaard wordt in een instelling (Het Middelheimmuseum) die onder bevoegdheid valt van een stad met een Romeins sprekende heerser als burgemeester.

 

and request

aan het Stadsbestuur van Antwerpen om het hoofd van het opperhoofd der Nerviërs, Boduognat, terug te bezorgen aan Z.O.-Vlaanderen, waar hij actief was. Vzw 't Uilekot zal het hoofd bewaren in zijn tuin. Het hoofd zal vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Antwerpen 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-30 
Lead petitioner:
Filip De Bodt 

History

Signatures