P1050946

Behoud van Gunfire museum in Brasschaat

"4.114 signatures"

Door de geplande verhuis van de collectie naar Ieper vanaf 2023, dreigt Gunfire te verdwijnen. Hiermee wordt 200 jaar militaire aanwezigheid in onze gemeente in de vergeethoek gedumpt.

Pétition

Nous

De tientallen vrijwilligers, de vele sympathisanten en bezorgde bezoekers

 

Observation

Brasschaat is onherroepelijk verweven met haar rijke militaire verleden. Als bakermat van de artillerie en het lichte vliegwezen, maar ook alle andere militaire aanwezigheid zoals de cavalerie en de genie, is een museum nodig om deze herinnering levende te houden. De groeiende interesse voor ons museum in binnen- en buitenland, de groeiende samenwerking met lokale besturen en andere toeristische organisaties in het omliggende.

 

et requête

Om de site Gunfire en een groot deel van haar collectie te behouden in Brasschaat. Aan de directie WHI en de bevoegde minister wordt gevraagd om blijven te investeren in de site, in samenwerking met andere actoren zoals gemeente of private partners. Om de vrijwilligers, die met hart en ziel de collectie onderhouden niet in de kou te laten staan en waardering voor hun werk te tonen.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Openbaar Ministerie 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
13-09-2021 
'Pétitionnaire:'
Harry van Praet 
'Organisation:'
Vrijwilligers Site Gunfire Brasschaat 

Histoire

Signatures