You, the petitioner
P1050946

Behoud van Gunfire museum in Brasschaat

4,114 signatures

Door de geplande verhuis van de collectie naar Ieper vanaf 2023, dreigt Gunfire te verdwijnen. Hiermee wordt 200 jaar militaire aanwezigheid in onze gemeente in de vergeethoek gedumpt.

Petition

We

De tientallen vrijwilligers, de vele sympathisanten en bezorgde bezoekers

 

observe

Brasschaat is onherroepelijk verweven met haar rijke militaire verleden. Als bakermat van de artillerie en het lichte vliegwezen, maar ook alle andere militaire aanwezigheid zoals de cavalerie en de genie, is een museum nodig om deze herinnering levende te houden. De groeiende interesse voor ons museum in binnen- en buitenland, de groeiende samenwerking met lokale besturen en andere toeristische organisaties in het omliggende.

 

and request

Om de site Gunfire en een groot deel van haar collectie te behouden in Brasschaat. Aan de directie WHI en de bevoegde minister wordt gevraagd om blijven te investeren in de site, in samenwerking met andere actoren zoals gemeente of private partners. Om de vrijwilligers, die met hart en ziel de collectie onderhouden niet in de kou te laten staan en waardering voor hun werk te tonen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Openbaar Ministerie 
Petition desk:
Closing date:
2021-09-13 
Lead petitioner:
Harry van Praet 
Organisation:
Vrijwilligers Site Gunfire Brasschaat 

History

Signatures