U, de petitionaris
P1050946

Behoud van Gunfire museum in Brasschaat

4.114 ondertekeningen

Door de geplande verhuis van de collectie naar Ieper vanaf 2023, dreigt Gunfire te verdwijnen. Hiermee wordt 200 jaar militaire aanwezigheid in onze gemeente in de vergeethoek gedumpt.

Petitie

Wij

De tientallen vrijwilligers, de vele sympathisanten en bezorgde bezoekers

 

constateren

Brasschaat is onherroepelijk verweven met haar rijke militaire verleden. Als bakermat van de artillerie en het lichte vliegwezen, maar ook alle andere militaire aanwezigheid zoals de cavalerie en de genie, is een museum nodig om deze herinnering levende te houden. De groeiende interesse voor ons museum in binnen- en buitenland, de groeiende samenwerking met lokale besturen en andere toeristische organisaties in het omliggende.

 

en verzoeken

Om de site Gunfire en een groot deel van haar collectie te behouden in Brasschaat. Aan de directie WHI en de bevoegde minister wordt gevraagd om blijven te investeren in de site, in samenwerking met andere actoren zoals gemeente of private partners. Om de vrijwilligers, die met hart en ziel de collectie onderhouden niet in de kou te laten staan en waardering voor hun werk te tonen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie 
Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2021 
Petitionaris:
Harry van Praet 
Organisatie:
Vrijwilligers Site Gunfire Brasschaat 

Geschiedenis

Ondertekeningen