U, de petitionaris

EU-referendum (Bexit or no Bexit)

1 ondertekeningen

De burger moet mee kunnen beslissen of België in de EU blijft of de EU verlaat (Bexit). Daarom is er om de 5 jaar een "Bexitreferendum" nodig.

Petitie

Wij

burgers van het land

 

constateren

dat in een democratie de burger zijn/haar mening moet kunnen uiten of we al dan niet in de Europese Unie willen blijven. Als land buiten de EU is het via bilaterale verdragen mogelijk om alleen samen te werken voor die zaken die goed zijn voor de burger zoals economie. Het feit dat men in Montenegro ook met de Euro werkt bewijst dat een Bexit ook mogelijk is met behoud van de Euro en het invoeren van paspoorten is ook niet persé nodig.

 

en verzoeken

het parlement een wet te maken die er voor zorgt dat om de 5 jaar samen met de Europese verkiezingen een referendum wordt georganiseerd waar de burger kan kenbaar maken of hij/zij wil dat België in de Europese Unie blijft of de Europese Unie verlaat (Bexit).

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Petitionaris:
Ludwig Van der Auwera 

Geschiedenis

Ondertekeningen