You, the petitioner

EU-referendum (Bexit or no Bexit)

1 signatures

De burger moet mee kunnen beslissen of België in de EU blijft of de EU verlaat (Bexit). Daarom is er om de 5 jaar een "Bexitreferendum" nodig.

Petition

We

burgers van het land

 

observe

dat in een democratie de burger zijn/haar mening moet kunnen uiten of we al dan niet in de Europese Unie willen blijven. Als land buiten de EU is het via bilaterale verdragen mogelijk om alleen samen te werken voor die zaken die goed zijn voor de burger zoals economie. Het feit dat men in Montenegro ook met de Euro werkt bewijst dat een Bexit ook mogelijk is met behoud van de Euro en het invoeren van paspoorten is ook niet persé nodig.

 

and request

het parlement een wet te maken die er voor zorgt dat om de 5 jaar samen met de Europese verkiezingen een referendum wordt georganiseerd waar de burger kan kenbaar maken of hij/zij wil dat België in de Europese Unie blijft of de Europese Unie verlaat (Bexit).

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Lead petitioner:
Ludwig Van der Auwera 

History

Signatures