U, de petitionaris
Jeugd help!

Jeugdhulp: inzetten op ambulante begeleiding (crisis)

4 ondertekeningen

Recente tv-programma's hebben laten zien dat de jeugdzorg in crisis verkeert. Er zijn te weinig bedden en jongeren hebben geen veilige plek meer.

We willen samen met ouders en voogden vernieuwende ideeën steunen, werken aan een nieuw beleid voor jeugdhulp. Vanuit een standpunt het publiek.

Petitie

Wij

Ouders, voogden, onderteken onze petitie voor betere ondersteuning in de jeugdhulp.

 

constateren

We merken dat het jeugdhulpsysteem volledig tekortschiet. Kinderen verhuizen te vaak tussen crisisbedden en er wordt te snel overgegaan tot uithuisplaatsing. Het is essentieel om meer te investeren in preventie, gerichte begeleiding, en opvolging in de oorspronkelijke thuissituatie. In gevallen waar ingrijpen noodzakelijk is, zoals bij geweld, zouden speciale plaatsingen moeten worden gecreëerd, zonder gebruik te maken van rusthuizen of ziekenhuizen, zoals nu vaak gebeurt vanwege de crisis.

 

en verzoeken

Het doel is om een plan te creëren waarin ervaringsdeskundigen, ouders en hulpverleners samenwerken aan een modern kader. Dit plan moet ruimte bieden voor minder traditionele oplossingen en zich richten op het versterken van gezinskracht en voorkomen van uithuisplaatsingen, vooral in situaties waarin ouders simpelweg niet over de middelen beschikken om een kind op te voeden (denk aan armoede, ongevallen, etc.).

We streven ernaar dat het beleid wordt beoordeeld vanuit het perspectief van de volledige maatschappij, niet alleen vanuit gesubsidieerde organisaties. Een open debat moet plaatsvinden, waarin alle fouten worden aangepakt, burgers de ruimte krijgen om hun ervaringen te delen en de benadering meer menselijk wordt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaams Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2024 
Petitionaris:
VerenigdGezin 
Organisatie:
VerenigdGezin 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen