U, de petitionaris
Petitie zijinstromers foto

Meeneembare anciënniteit voor alle zij-instromers

1.448 ondertekeningen

De zij-instromers die vóór september 2020 de overstap naar het onderwijs gezet hebben, vragen dezelfde rechten als de zij-instromers die nadien zijn ingestapt. Ook wij zouden graag een deel van onze eerder opgedane beroepservaring kunnen omzetten in geldelijke anciënniteit in het onderwijs.

Petitie

Wij

de zij-instromers die vóór september 2020 de overstap naar het onderwijs gezet hebben,

 

constateren

dat wij worden uitgesloten van de anciënniteitsmaatregel die geldt voor zij-instromers in het onderwijs. Eerder konden de nieuwe zij-instromers tot 10 jaar anciënniteit meenemen. Recent stelde de minister van Onderwijs voor om deze maatregel nog verder uit te breiden naar 15 jaar meeneembare anciënniteit, én met terugwerkende kracht tot alle zij-instromers die sinds september 2020 in het onderwijs begonnen zijn.

 

en verzoeken

dezelfde rechten toe te kennen aan alle zij-instromers, ongeacht wanneer ze in het onderwijs zijn ingestapt. Ook wij helpen nog elke dag het lerarentekort oplossen. Met dit voorstel wordt opnieuw een mes in de wonde geduwd over het mislopen van loon en dreigt een groep ervaren en gemotiveerde leerkrachten het onderwijs terug te verlaten. Door deze petitie te ondertekenen, bepleit je een gelijke behandeling voor alle zij-instromers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Einddatum:
11-02-2025 
Petitionaris:
Luk Windels 

Geschiedenis

Ondertekeningen