You, the petitioner
Petitie zijinstromers foto

Meeneembare anciënniteit voor alle zij-instromers

1,447 signatures

De zij-instromers die vóór september 2020 de overstap naar het onderwijs gezet hebben, vragen dezelfde rechten als de zij-instromers die nadien zijn ingestapt. Ook wij zouden graag een deel van onze eerder opgedane beroepservaring kunnen omzetten in geldelijke anciënniteit in het onderwijs.

Petition

We

de zij-instromers die vóór september 2020 de overstap naar het onderwijs gezet hebben,

 

observe

dat wij worden uitgesloten van de anciënniteitsmaatregel die geldt voor zij-instromers in het onderwijs. Eerder konden de nieuwe zij-instromers tot 10 jaar anciënniteit meenemen. Recent stelde de minister van Onderwijs voor om deze maatregel nog verder uit te breiden naar 15 jaar meeneembare anciënniteit, én met terugwerkende kracht tot alle zij-instromers die sinds september 2020 in het onderwijs begonnen zijn.

 

and request

dezelfde rechten toe te kennen aan alle zij-instromers, ongeacht wanneer ze in het onderwijs zijn ingestapt. Ook wij helpen nog elke dag het lerarentekort oplossen. Met dit voorstel wordt opnieuw een mes in de wonde geduwd over het mislopen van loon en dreigt een groep ervaren en gemotiveerde leerkrachten het onderwijs terug te verlaten. Door deze petitie te ondertekenen, bepleit je een gelijke behandeling voor alle zij-instromers.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Closing date:
2025-02-11 
Lead petitioner:
Luk Windels 

History

Signatures