U, de petitionaris
Uitnodiging extern %281%29

Naamswijziging: "Buitengewoon Onderwijs" naar "Scholen Boordevol Expertise"

2 ondertekeningen

Synoniemen van buitengewoon zijn afwijkend, apart, speciaal en vreemd. Expertise wordt gelinkt aan kunde, bekwaamheid, competentie en specialisatie. En toch spreken we vandaag van “Buitengewoon Onderwijs”. Tijd voor verandering, niet ?! Op naar "Scholen Boordevol Expertise" !

Petitie

Wij

Scholengroep Impact

 

constateren

dat de term "Buitengewoon Onderwijs" achterhaald is en een negatieve connotatie bevat. De tem buitengewoon staat voor "anders dan normaal". Dit heeft als gevoel dat de maatschappij met een bepaalde blik naar het "Buitengewoon Onderwijs" kijken. Daarnaast bevat deze term ook niet met welke expertise schoolteams dagelijks handelen om leerlingen klaar te stomen voor hun toekomst in een snel veranderende maatschappij.

 

en verzoeken

om de term "Buitengewoon Onderwijs" te veranderen naar "Scholen Boordevol Expertise" of "Expertise-scholen". Met deze naamswijziging zal ook een volledig maatschappelijke kering betekenen waarbij meer bewustwording is van de expertise waar teams met handelen. De maatschappij zal een positieve blik krijgen naar de scholen, dit heeft ook rechtstreeks invloed op leerlingen en hun ouders.

Op naar "Scholen Boordevol Expertise" !

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Einddatum:
17-04-2024 
Petitionaris:
Scholengroep Impact 
Organisatie:
Scholengroep Impact 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen