You, the petitioner
Uitnodiging extern %281%29

Naamswijziging: "Buitengewoon Onderwijs" naar "Scholen Boordevol Expertise"

Synoniemen van buitengewoon zijn afwijkend, apart, speciaal en vreemd. Expertise wordt gelinkt aan kunde, bekwaamheid, competentie en specialisatie. En toch spreken we vandaag van “Buitengewoon Onderwijs”. Tijd voor verandering, niet ?! Op naar "Scholen Boordevol Expertise" !

Petition

We

Scholengroep Impact

 

observe

dat de term "Buitengewoon Onderwijs" achterhaald is en een negatieve connotatie bevat. De tem buitengewoon staat voor "anders dan normaal". Dit heeft als gevoel dat de maatschappij met een bepaalde blik naar het "Buitengewoon Onderwijs" kijken. Daarnaast bevat deze term ook niet met welke expertise schoolteams dagelijks handelen om leerlingen klaar te stomen voor hun toekomst in een snel veranderende maatschappij.

 

and request

om de term "Buitengewoon Onderwijs" te veranderen naar "Scholen Boordevol Expertise" of "Expertise-scholen". Met deze naamswijziging zal ook een volledig maatschappelijke kering betekenen waarbij meer bewustwording is van de expertise waar teams met handelen. De maatschappij zal een positieve blik krijgen naar de scholen, dit heeft ook rechtstreeks invloed op leerlingen en hun ouders.

Op naar "Scholen Boordevol Expertise" !

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Closing date:
2024-04-17 
Lead petitioner:
Scholengroep Impact 
Organisation:
Scholengroep Impact 
Website:

History

Signatures