U, de petitionaris

Oprichten van een Orthodox-christelijke parochie in de Noorderkempen

19 ondertekeningen

Met deze petitie roepen wij alle Orthodoxe gelovigen - ongeacht herkomst of traditie - op om hun stem te laten horen en daarmee de weg te openen voor de stichting van een parochie in hun eigen regio. Deze parochie zal een universeel orthodox karakter dragen met het Nederlands als gemeenschappelijke taal.

Petitie

Wij

orthodoxe gelovigen woonachtig in de Kempen

 

constateren

Met de stichting van deze parochie bieden wij gelovigen in de provincie Antwerpen de mogelijkheid om in eigen regio (Noorderkempen) ter kerke te kunnen gaan, kinderen te laten dopen, huwelijken te laten inzegenen en begrafenissen te laten uitvoeren. Door het beperken van de reisafstand tussen woonplaats en kerk worden gelovigen zo in staat gesteld frequenter en consequenter aan het kerkelijke leven deel te nemen.

 

en verzoeken

de oprichting van een lokale parochie te laten zegenen door het Aartsbisdom van het Oecumenisch patriarchaat en paralel een VZW, Kerkfabriek en parochieraad op te richten die het fundament van de lokale geloofsgemeenschap vormen. Tevens vragen wij de goedkeuring om vader Quinten (Koning) in staat te stellen deze parochie te mogen bedienen in zijn hoedanigheid als priester van het heilig Aartsbisdom.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kerkbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
20-12-2022 
Petitionaris:
vader Quinten 
Organisatie:
Orthodoxe Kerk BelgiĆ« - Oecumenisch Patriarchaat 

Geschiedenis

Ondertekeningen