U, de petitionaris

Oprichten van een Orthodox-christelijke parochie in de Noorderkempen

33 ondertekeningen

Met deze petitie roepen wij alle Orthodoxe gelovigen - ongeacht herkomst of traditie - op om hun stem te laten horen en daarmee de weg te openen voor de stichting van een parochie in hun eigen regio. Deze parochie zal een universeel orthodox karakter dragen met het Nederlands als gemeenschappelijke taal.

Petitie

Wij

orthodoxe gelovigen woonachtig in de Kempen

 

constateren

Met de stichting van deze parochie bieden wij gelovigen in de provincie Antwerpen de mogelijkheid om in eigen regio (Noorderkempen) ter kerke te kunnen gaan, kinderen te laten dopen, huwelijken te laten inzegenen en begrafenissen te laten uitvoeren. Door het beperken van de reisafstand tussen woonplaats en kerk worden gelovigen zo in staat gesteld frequenter en consequenter aan het kerkelijke leven deel te nemen.

 

en verzoeken

de oprichting van een lokale parochie te laten zegenen door het Aartsbisdom van het Oecumenisch patriarchaat en paralel een VZW, Kerkfabriek en parochieraad op te richten die het fundament van de lokale geloofsgemeenschap vormen. Tevens vragen wij de goedkeuring om vader Quinten (Koning) in staat te stellen deze parochie te mogen bedienen in zijn hoedanigheid als priester van het heilig Aartsbisdom.

Het antwoord

Liturgie 24 december

Broeders en Zusters in de Heer,

Op verzoek van onze eminentie Athenagoras zullen wij de goddelijke liturgie vieren deze zaterdag 24 december om 10:00 in de katholieke kerk in Berkel-Enschot welke voor deze gelegenheid is gehuurd. Indien mogelijk - het spijt me dat we u hierover zo laat pas informeren - van harte welkom. Ik zal daar tevens de huidige stand van zaken over de toekomst van de parochie toelichten.

Met vriendelijke groet en alvast een gezegend Kerstfeest! +vader Quinten

 

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kerkbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
20-12-2022 
Petitionaris:
vader Quinten 
Organisatie:
Orthodoxe Kerk BelgiĆ« - Oecumenisch Patriarchaat 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Mogelijk gebruik van kerk in Baarle-Hertog

Broeders en zusters, Ik ontving de uitnodiging om gebruik te maken van de katholieke kerk in Baarle-Hertog - weliswaar voorlopig op zaterdag - voor het vieren van een eredienst. Gezien dit - weliswaar omringd door Nederland - Belgisch grondgebied is, biedt dit voor mij de mogelijkheid u, met de zegen van onze eerbiedwaardige Metropoliet, als priester te bedienen.

+Lees meer...

Ik houd u op de hoogte van de voortgang en hoop zeer spoedig samen met u een dienst te vieren. +vader Quinten

19-09-2023

Liturgie 24 december

Broeders en Zusters in de Heer,

Op verzoek van onze eminentie Athenagoras zullen wij de goddelijke liturgie vieren deze zaterdag 24 december om 10:00 in de katholieke kerk in Berkel-Enschot welke voor deze gelegenheid is gehuurd. Indien mogelijk - het spijt me dat we u hierover zo laat pas informeren - van harte welkom.

+Lees meer...

Ik zal daar tevens de huidige stand van zaken over de toekomst van de parochie toelichten.

Met vriendelijke groet en alvast een gezegend Kerstfeest! +vader Quinten

22-12-2022